In het paasweekend vindt de Ronde van Vedett plaats. Een prachtige wielerronde in Deventer. Dit weekend staat garant voor veel vertier. Naast de spannende koers door de smalle straatjes van het Deventer Bergkwartier zal er ook op cultureel gebied ook genoeg te beleven zijn in filmhuis de Keizer en café De Hip.

VRIJDAG 30 MAARTGrand Depart Filmavond
In samenwerking met Filmhuis De Keizer is er gezocht naar een programma met voor elk wat wils. We trappen om 19.00 uur af met de mooie wielerdocumentaire Time Trial – Film over de passie van tijdrijder David Millar (en nog een stukje Thomas Dekker). Om 21.30 uur starten we de tweede film. Een Vlaamse cultfilm over het waargebeurde verhaal rondomCafé Derby.

Alle bezoekers van de Grand Depart krijgen een gratis Vedett-biertje!


ZATERDAG 31 MAART | Alle vedetten verzamelen! – Cultuuravond
Het zal je maar overkomen. In één ruimte met de vedetten van weleer. Niemand minder dan Joop Zoetemelk & Hennie Kuiper zijn te gast tijdens de cultuuravond van onze ronde op 31 maart 2018. De man die beide heren uitvoerig heeft gesproken voor hun biografie is Joop Holthausen. Hij zal eveneens te gast zijn en ons waarschijnlijk op minstens zulke goede anekdotes trakteren als de heren zelf. Wij zijn waanzinnig blij met deze prachtige vedettenclub. 

De avond zal gepresenteerd worden door Frank Evenblij en tussendoor verzorgt Ocobar de muziek. U kent ze wel; de begeleiders van o.a. Wilfried de Jongs Hollands Sport en Freek de Jonge. Succes gegarandeerd dus!

Tickets zijn hier verkrijgbaar en kosten €20,- per stuk.


ZONDAG 1 APRIL | Toertocht in het Spoor van de Gele Trui van Joop Zoetemelk
Ooit eens met een Tour de France winnaar een rondje willen fietsen? De Ronde van Vedett maakt het mogelijk op 1e Paasdag: 1 april 2018. 

Joop Zoetemelk is onze gast en wil graag met 100 mensen een tocht van ca 50 km rondom Deventer fietsen. We zullen om 10.30 uur vertrekken vanaf het IJsselhotel te Deventer. Zo’n 50 km later finishen we voldaan bijDe Hip. Daar hebben ze Vlaamse frieten met stoofvlees klaarstaan voor alle hongerige wolven (slechts €7,50) én zal de Ronde van Vlaanderen live te volgen zijn in het café. Goed glas Vedett erbij en je dag kan niet meer stuk. Toch?

Er is één kleine ‘maar’ aan dit topevenement: Joop heeft in zijn leven al zó vaak in de regen moeten fietsen, dat hij dat niet meer wil. Een mooi weer fietser dus. Maar wel een met een dik verdiende sporen. Duimen voor goed weer dus. Anders fietsen we zonder kopman.

Inschrijven via onderstaande link voor 7 euro. Je krijgt als aandenken een mooie foto van jou met Joop Zoetemelk


MAANDAG 2 APRIL | Ronde van Vedett

Bekijk het volledige koersprogramma hier.


MAANDAG 2 APRIL | Open Deventer Kampioenschap Loopfietsen
Is fietsen voor jouw kleintje het állerleukste wat er is? Dan hebben de kleinsten tussen 2 en 5 jaar mazzel. Een primeur tijdens de Ronde van Vedett dit jaar. Er worden 3 rondes gehouden, inschrijven kan ter plekke en de prijsuitreiking is aansluitend. Benieuwd hoe dat er ongeveer uitziet? Zo dus

Deze video is gemaakt door Foto Benting / Media Centrum Emmen